diumenge, 30 de setembre del 2012

Tornaran a parlar les urnes. Parlarà el poble?

Una de les coses que sempre m'ha agradat del PNB és que no coincideix el candidat a la lehendakaritza amb el secretariat del partit. D'aquesta manera l'executiu té més mà lliure per adaptar-se a les necessitats del país i no seguir tant la ortodòxia del partit. A la Catalunya s'ha parlat molt de renovar la llei electoral per fer-la més democràtica i que reflecteixi la voluntat popular en lloc de reflectir els interessos del partit, però aquest darrers són el que han vençut finalment i ningú al Parlament ha forçat el canvi legislatiu.

Seguim tenint una democràcia segrestada per la partitocràcia. Les properes eleccions seran una tassa més del brou habitual. Algú pensa que les persones que formaran el proper Parlament, sobretot els parlamentaris més destacats, seran diferents dels que ja hi són?. Algú pensa que treballaran més pel país que no pas per aconseguir tenir el seu propi lloc de treball dins la política?. No s'ha donat sortida ni satisfacció a la veu de la indignació, que se sent apagada i feble dintre el clam tumultuós independentista que una part de la burgesia liberal ha fet seva per canviar les formes perquè res no canviï.

Sóc el primer convençut que el nostre país necessita més estructures d'Estat que ens permeti una millor gestió de la pròpia riquesa, el nostre PIB, els nostres estalvis, més capacitat de decisió per construir les infraestructures necessàries, però sense fronteres, que no les necessitem, ni cara els altres pobles ibèrics ni els pobles europeus, però hem d'aprofundir en les nostres estructures democràtiques, que els representants del poble ho siguin realment, que se separés les responsabilitats de gestionar un partit de les responsabilitats polítiques de gestionar el país. M'agradaria que el meu poble i jo parléssim realment, poguéssim elegir directament els nostres representants en llistes obertes i poguéssim exigir-lis directament que acomplissin amb allò per la qual cosa els hem elegit.

Espero que la propera legislatura serveixi per aprofundir tots aquests temes i no dediqui totes les energies a consolidar únicament unes estructures formals d'independència. Segueixo sense fiar-me dels polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada