dimecres, 17 de setembre del 2014

Heu pensat en l'exili?

Sense oblidar el significat que sigui el Ministeri d'Assumptes Exteriors qui porti amb més passió el tema de Catalunya i el dret a decidir dels seus ciutadans, amb insinuacions molt clares de suspensió de l'Autonomia catalana i després d'haver-nos enviat a l'espai sideral i a l'illa de Robinson, ha pensat l'executiu de la Generalitat a organitzar un govern de coalició i resistència a l'exili, com a pla B?

Què representaria això davant els ulls d'Europa?

L'única legitimitat de tenir una Constitució en format territorial autonòmic, fou la presència dels governs legítims de Catalunya i Euskadi a l'exili i llur exigència de recuperació i seguir vius en la nova etapa. Si es suspèn l'Autonomia Catalana, quina raó quedaria per mantenir l'Estat Autonòmic? És potser això allò que busca el PP?

Senyors de l'executiu català i representants dels principals partits que doneu suport al dret a decidir, i abans que us retirin el passaport, estaríeu disposats a a establir un govern i un parlament català a l'exili?. D'aquesta manera nosaltres, el poble de Catalunya, podrem seguir sortint al carrer demanant com al anys setanta, llibertat, amnistia i estatut d'Autonomia. Us imagineu el flash-back que això suposaria?. Tornar a la Transició i tornar a negociar la Constitució.

Ah, un darrer suggeriment, que no sigui Andorra el país triat per l'exili.

3 comentaris:

  1. Quina mandra tornar enrera! No si us plau! Sempre endavant. Ja sortiran altres iniciatives. Jo proposo sortir al carrer cada dia com van fer a Praga amb el seu líder llavors dramaturg Václav Havel al capdavant, fins que va caure el govern.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'exili voluntari sempre ha estat una forma de protesta i significació davant un estat autoritari. Recordem Pau Casals. T'imagines l'efecte internacional d'un exili voluntari de tot un govern legalment constituït?

      Elimina
  2. Per donar idees que no quedi!
    Em temo però, que només ens podem refiar de nosaltres mateixos.

    ResponElimina