dimarts, 28 de juliol del 2009

L'Agenda 21


Recentment ha estat presentada a Bellpuig a iniciativa de l'Ajuntament l'Agenda 21 Local. Aquesta iniciativa va ser concebuda per les Nacions Unides com una eina per planificar el creixement de les comunitats humanes en vies de desenvolupament cap a un sistema econòmic sostenible medi ambientalment.



S'origina en la premisa que "els nivells actuals de consum de recursos als països industrialitzats no es poden aconseguir per a tota la població que hi viu actualment, i encara menys per a les futures, sense destruir els béns naturals".



Considero que la crisi actual del primer món no és només financera. Encara que també, té factors de crisi de model de creixement econòmic global, amb afectació al medi ambient com podem constatar molt a prop nostre. Malauradament, els nostres polítics i economistes que tenen recomanada la funció de directors de la comunitat cap, només posen pegats per passar el temporal com si d'una tempesta tropical es tractés, per després tornat a l'espiral de producció-consum-endeutament... Avui he estat al meu Banc per fer uns tràmits i he parlat amb la directora de la sucursal. Ella també té la impressió que ni la gent ni el món empresarial ha pres consciència d'això que està passant. Esperen que el banc torni a obrir l'aixeta dels préstecs per a tornar-hi.
Temo que l'Agenda 21 tal com es plantegen i que promouen els actuals Ajuntaments, Consells Comarcals i altres entitats, només sigui un maquillatge de bones intencions (segurament seguirem insistint en futurs posts), sense que serveixi de full de ruta per a el futur de la nostra comunitat o del primer món, així com poc útil per a el tercer món.
Sóc incapaç d'apreciar en el meu entorn i en els responsables, cap signe d'esperança de correcció del sistema imperant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada